Joaquim Farinós / President de FUNDICOT

Doctor en Geografia. Catedràtic d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat de València. President de FUNDICOT. Director de la Càtedra de Cultura Territorial Valenciana. Membre fundador de l’IIDL de la UVEG. Membre fundador de la Xarxa Iberoamericana d’Observació Territorial (RIDOT), REGIAL (2010) i membre del comité científic de REDETEG (2014).

Autor de diversos llibres i articles sobre ordenació del territori, planificació del desenvolupament territorial, geografia política regional i sobre disseny i avaluació de polítiques públiques. Investigador responsable i coordinador en diversos projectes nacionals i internacionals (Horizon 2020, ESPON, INTERREG, AECID).
Ha participat en seminaris i programes de postgrau de diverses universitats (Bogotà, Lisboa, París-Diderot, Quintana Roo, Roma, País Basc, UNIA, Conca-Equador, Paraná-Brasil …). Professor convidat al Departament SPACE de la Universitat Lliure d’Amsterdam, la Universitat París-Diderot-7, l’UPTC de Bogotà i l’UNISCE de Sta. Cruz do Soul.